За първи път в Австралия! Бетонен безбаластов релсов път, армиран с макро синтетични фибри BarChip

17.06.2020

За първи път в Австралия! Бетонен безбаластов релсов път, армиран с макро синтетични фибри BarChip

Проектът за метрото в Сидни на стойност 8,3 милиарда долара е най-големият проект за обществен транспорт в Австралия. Той включва тунели близнаци с дължина 15 км от Бела Виста до Епинг - най-дългите железопътни тунели в Австралия - и 4-ри километров надземен железопътен естакада.

През 2016 г. метрото Сидни Northwest завърши фазата на прокопаване на тунелите и премина към втората фаза на строителството; Експлоатация, влакове и системи (OTS). Тази фаза на изграждане включваше изграждане в тунелите на приблизително 30 км безбаластов релсов път.Полагане на бетонен безбаластов железен път, армиран с макро синтетични фибри от BarChip

Проектирани от Мот Макдоналд и доставяни от съвместно предприятие John Holland / CPB, тунелите включват първият в Австралия, армиран с макро синтетични фибри бетонен, безбаластов релсов път. Тази иновация в дизайна следва подобни успешни приложения на BarChip за армиране на бетонни безбаластови релсови пътища в Япония, Европа и Северна Америка.

  

Изграждан по метода „отгоре надолу“, за да се гарантира прецизност в нивата на релсите, този безбаластов релсов път е разположен върху предварително отлята по метода на изтеглянето с подвижен полагач дънна бетонна плоча и отговаря на изискванията за 100 години експлоатационен живот. Като се има предвид спецификата на железния път и трудностите от използването на конвенционална армировка в условия на ограничено за работа място, беше взето решение да се използва бетон, армиран със синтетични фибри BarChip. Това означава, че за инсталирането в тунелите на бетонният безбаластов релсов път не е нужно да бъде използвано на допълнително количество стомана (освен тази, за електрически цели).


Бетонен безбаластов релсов път

 

 

Свържете се с нас ако проявявате интерес към този тип продукти и имате нужда от консултация: