Технологии за кофриране

Водоспиращ профил (Waterstop)

Водоспиращите профили могат да набъбват и се използват в бетонните конструкции за систематично уплътняване на технологични фуги. При контакт с вода, водоспитращите профили набъбват и уплътняват фугите, предотвратявайки проникване на вода. Размер: 20x10mm

Пластмасов фиксатор за армировка (диск)

С широк диапазон на употреба. За различни диаметри стоманена армировка. Поради своята структора, не пречат на свободния поток на бетона. Закрепят се лесно към армировката. 

Пластмасов фиксатор за армировка (щипка)

Осигуряват марж между хоризонталното пространство на кофража и конструктивните компоненти като подови настилки и греди. Те задържат лесно и сигурно арматурни пръти с различни диаметри. Вискока носимоспособност и устойчивост.

Пластмасов фиксатор за настилки (плосък)

Специален тип фиксатори, изпилзвани за полагане на бетон върху изолационни материали. Плоската основа осигурява сигурното закрепяне и непотъване на фиксатора в изолационния материал. 

Стандартен пластмасов фиксатор за настилки (щипка)

Използва се при тежки арматури на подови настилки. Поради специфичната си основа, те не се обръщат. Висока товароносимост. 

Перфориран линеен профил

За хоризонтално и вертикално полагане. Може да бъде съединяван или рязан, според нуждите. Улесняват полагането на армировката. Перфорацията спомага за доброто проникване на бетона, под линейния фиксатор. Стандартната дължина е 2m, а ширина - 36mm. 

Кофражнна шпилка Ø17mm

За свързване на стени, панели и колони в кофража. Заради резбата си се монтират и демонтират бързо и лесно. Дълъг живот на стоманата. Произведени да понасят силна на опът от 12 до 15 тона. 

Гайка за кофражни шпилки Ø17x90mm

Изработени от сфероидизиран чугун. С две крила. Лесни и безопасни за употреба. Не се изисква ключ за монтаж и демонтаж, може да се използва лост или чук. Употребяват се за закрепване на шпилки с Ø17мм. Използват се без подложки и при дървен, и при стоманен кофраж.

Инструмент за притягане

Ключ за притягане на шпилки. 

Пружинков скрепителен ключ

Пружинковите скрепителни ключове използват с меки стоманени пръти и осигуряват лесна и евтина пристягаща система, без употреба на гайки и шпилки. Лесни за употреба. С фиксиращи и самозаключващи свойства, постигнати чрез издръжливата пружинна система с опъващо устройство. За правилната употреба е препоръчително разстояние от 400 мм между стегите. Изработени са от висококачествена стомана. Всички части са галванизирани и защитени от корозия.